εξαφάνιση-μαντλίν-μακκάν-νέα-στοιχεί-1099352
ΚΟΣΜΟΣ | 26.05.2023 | 08:39

Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα στοιχεία βρέθηκαν στο φράγμα Αράδε (φωτο, βίντεο)

Τρεις ολόκληρες μέρες διήρκησαν οι έρευνες στο φράγμα Αράδε της Πορτογαλίας, αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης τη Μαντλίν ΜακΚάν.

Η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών φαίνεται πως είχε αποτελέσματα, καθώς, σύμφωνα με τη Dailymail, εντοπίστηκε ένα “στοιχείο”.

Το «στοιχείο» που βρέθηκε, οδήγησε τους αστυνομικούς σε μία μικρή περιοχή του φράγματος, όπου και επικεντρώθηκαν κατά την τελευταία ημέρα της επιχείρησης. Στο σημείο οι αρχές έσκαψαν οχτώ μεγάλες τρύπες από τις οποίες πάρθηκαν δείγματα που θα σταλούν σε εγκληματολογικά εργαστήρια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πρώτα αποτελεσματα θα βγουν την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο θα χρειαστούν μήνες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εκτός από το «στοιχείο» που βρίσκεται στο μικροσκόπιο και συνδέεται με την υπόθεση, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν και άλλα αντικείμενα και υφάσματα, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την εξαφάνιση, αλλά μπορεί και όχι. Μεταξύ αυτών, ένα σουτιέν, ρούχα και πλαστικά αντικείμενο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αν οι ερευνητές δεν βρουν κάτι σημαντικό. Εάν όμως τα δείγματα αποδειχθούν σημαντικά, η ενημέρωση θα καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται, πως το τριήμερο «κυνήγι» στοιχείων στο φράγμα ήρθε, μετά από σοβαρή πληροφορία για ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του βασικού υπόπτου για Christian Brueckner, στην οποία ίσως υπήρχαν φωτογραφίες της τρίχρονης τότε Μαντλίν ή άλλων θυμάτων του Γερμανού παιδόφιλου.

Πληροφορίες δε από τα αγγλικά και πορτογαλικά μέσα ανέφεραν πως αρχικά οι ερευνητές αναζητούσαν τις ροζ πιτζάμες της μικρής Μαντλίν, τις οποίες φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε από το πορτογαλικό θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ το 2007.