‘Έσωσε» ποδήλατό από κλέφτη και περίμενε ώρες για να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη

Ο 31χρονος  Αμπντούλ Ελ Γκαγιάρ, ο οποίος εργάζεται σε σιδηρόδρομο στο Λονδίνο, έσωσε από κλέφτη ένα ποδήλατο, και στη συνέχεια περίμενε τέσσερις ώρες μετά τη βάρδια του για να εξασφαλίσει ότι θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο Αμπντούλ Ελ Γκαγιάρ, 31 ετών, έφευγε από τη δουλειά του όταν είδε έναν άντρα που προσπαθούσε να κόψει την κλειδαριά του ποδηλάτου κάποιου με κοπτήρες έξω από το σταθμό Cannon Street. Θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη και να φύγει, όπως θα έκαναν άλλωστε οι περισσότεροι, αλλά εκείνος αποφάσισε να δράσει.

Σε δηλώσεις του είπε: «Άκουσα τον ήχο μιας κλειδαριάς να σπάει και δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Δεν μπορούσα να το αφήσω να συμβεί».

«Του είπα δεν είναι δικό σου και άρχισα να φωνάζω. Έχω ένα ποδήλατο και ξέρω τι αξία έχει για κάποιους ανθρώπους. Ο τύπος τελικά σταμάτησε και έφυγε. Έβαλα το ποδήλατο σε ασφαλή χώρο αποθήκευσης επειδή η κλειδαριά είχε σπάσει», είπε ο εργαζόμενος στον σταθμό.

Το ποδήλατο ανήκε στον 39χρονο Steve Farmer, ο οποίος εργάζεται κοντά στο σταθμό.

Ο Steve, από το Guildford στο Surrey, επέστρεψε τέσσερις ώρες αργότερα και σύντομα συνειδητοποίησε ότι το ποδήλατό του δεν ήταν εκεί, και πανικοβλήθηκε.

«Είχα εκνευριστεί. Ήμουν ενοχλημένος που είχα χρησιμοποιήσει μια κακή κλειδαριά για να το κλειδώσω», είπε ο ιδιοκτήτης ο οποίος πήγε μέσα στον σταθμό στις κάμερες ασφαλείας.

Αλλά στο δρόμο του για να ρωτήσει σχετικά με τα πλάνα ασφαλείας, ο Steve συναντήθηκε από τον Abdul, ο οποίος τον περίμενε υπομονετικά.

Έτσι του επιστράφηκε το ποδήλατο και μάλιστα ανήρτησε και φωτογραφία με τον Αμπντούλ στο Facebook.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!