Εσείς ξέρετε γιατί σχεδόν σε όλα σας τα ρούχα το φερμουάρ γράφει ΥΚΚ;

  • Απο stergios
  • 12 Αυγούστου 2019 - 09:05
  • Comments Off

Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μάρκες σε ολόκληρο τον πλανήτη όμως η ιστορία της είναι σχεδόν άγνωστη. Τα φερμουάρ αυτά κατασκευάζονται από μια Ιαπωνική εταιρεία και όπως αναφέρουν και πολλοί σχεδιαστές είναι τα πιο ανθεκτικά στον κόσμο.

Αυτά τα τρία κεφαλαία γράμματα είναι τα αρχικά για το Yoshida Kogyo Kabushikigaisha το οποίο σημαίνει Yoshida Manufacturing Shareholding Company. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Tadao Yoshida το 1934 την εποχή που οι επιχειρήσεις κατασκευής φερμουάρ είχαν αρχίσει να ανθούν.

Έκτοτε έχει επεκταθεί και σε άλλους τύπους συνδετικών υλικών απλώνοντας τα πλοκάμια της ακόμη και σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές αλλά το φερμουάρ παραμένει η ναυαρχίδα της μια και προμηθεύει τα μισά φερμουάρ της παγκόσμιας αγοράς ετησίως.

Πολλοί από τους σχεδιαστές που πωλούν ακριβά τζιν παντελόνια και τζάκετ έχουν στο παρελθόν προσπαθήσει να ξεφορτωθούν το ΥΚΚ από το φερμουάρ τους, αλλά τελικά επέστρεψαν στην παντοκρατορία του Yoshida, μια και είναι κοινή παραδοχή πως τα δικά του είναι τα πιο ανθεκτικά στον κόσμο.

«Όταν κάποιος δώσει 200 δολάρια για ένα παντελόνι και σε λίγο καιρό χαλάσει το φερμουάρ, δεν θα κατηγορήσει την εταιρεία που το κατασκευάζει, αλλά την εταιρεία που το επέλεξε για τα ρούχα της. Τα ΥΚΚ μας έχουν απαλλάξει από αυτόν τον μπελά» δηλώνει στο Slate ένας σχεδιαστής μόδας.

 

Πηγή: lifo.gr

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΦΕΡΜΟΥΑΡ, YKK


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!