Έρχεται σήμερα στην Αθήνα η δήμαρχος του Σίτι

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν σήμερα και την Τρίτη η Λόρδος Δήμαρχος του Σίτι του Λονδίνου Φιόνα Γουλφ και ο επικεφαλής Πολιτικής του Σίτυ Μαρκ Μπόλετ, στο πλαίσιο των επαφών τους εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους θα συναντηθούν με έλληνες υπουργούς, υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, τραπεζίτες και εκπροσώπους της ναυτιλίας και των χρηματοπιστωτικού κλάδου.Θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις απόψεις του Σίτι σχετικά με τη θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Μια σημαντική πλευρά της επίσκεψης είναι η σχετική με την ναυτιλία , καθώς το Σίτι του Λονδίνου είναι κορυφαίο κέντρο ναυτιλιακών υπηρεσιών και η πρώτη επιλογή των Ελλήνων εφοπλιστών σε ο,τι αφορά στην ασφάλιση, τις ναυλώσεις, τις νομικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

«Το Σίτι του Λονδίνου αναγνωρίζει την εξαιρετική σημασία της σχέσης μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τη συνεχιζόμενη επιτυχία μας αλλά και την μελλοντική μας ευημερία», δήλωσε η κ. Γουλφ. «Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία ώστε να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός Πρέσβης Τζον Κίτμερ δήλωσε: «Το Σίτι του Λονδίνου κατέχει κορυφαία θέση και οδηγεί τις εξελίξεις. Προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες σε επενδυτές και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο. Η Ελληνική εφοπλιστική οικογένεια έχει απόλυτη γνώση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Σίτι και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες του εδώ πολλές δεκαετίες. Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε την επίσκεψη του Σίτυ στην Ελλάδα, επίσκεψη που αναδεικνύει την βαθιά επιθυμία του Σίτι να συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά στον ευρωπαϊκό διάλογο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.»

Υπογραμμίζει, επίσης, την επιθυμία και την ετοιμότητα του Σίτυ για στενή συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία: «Η στήριξη προς τις βρετανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και η προσέλκυση Ελληνικών επενδύσεων στη Βρετανία είναι δυο πολύ σημαντικές πλευρές του ρόλου της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Εάν τα καταφέρουμε, συμβάλλουμε όχι μόνο στην ευημερία της Βρετανίας αλλά και στην στήριξη της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.»

Πηγή: naftemporiki.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΔΗΜΡΑΧΟΣ ΣΙΤΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!