Ερωτικό φιλί σε τουρκικό σήριαλ τιμωρήθηκε από το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας! (φωτό)

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προκαλεί νέα πολεμική εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για μία σκηνή τηλεοπτικού σήριαλ που περιέχει ένα φιλί, το οποίο χαρακτηρίζεται «ερωτικό» και κατά συνέπεια «ανάρμοστο (!)», σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Ορμώμενος από μία «προσφυγή τηλεθεατών», ένα από τα μέλη του Συμβουλίου μελέτησε «από πολύ κοντά» ένα θερμό φιλί που ανταλλάσσουν δύο πρόσωπα του σήριαλ «Kara para Ask» (Βρώμικο Χρήμα και Ερωτας), που μεταδίδεται από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV.
Στην έκθεση που παρουσίασε περιγράφει με υπερβολικές λεπτομέρειες τη σκηνή, φθάνοντας στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό φιλί, αλλά για ένα «ρούφηγμα χειλιών» «ερωτικού χαρακτήρα», που, κατά συνέπεια, είναι επιζήμιο για την ηθική των νέων την οποία οφείλει να προστατεύσει το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Ο σχολαστικός πραγματογνώμων φιλιών σύμβουλος προτείνει στην έκθεσή του την επιβολή προστίμου στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Η έκθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι άνθρωποι στέλνουν διαστημικά σκάφη σε αστεροειδείς, και εμείς στην Τουρκία συζητούμε για ένα φιλί», έγραψε στο Twitter η Εζγκέ.
Η πολεμική αυτή είναι η τελευταία μίας μακράς σειράς ανάλογης σημασίας ζητημάτων στα οποία έχει αναλωθεί ο δημόσιος διάλογος στην Τουρκία μετά την κατάληψη της εξουσίας από μία κυβέρνηση που επικρίνεται για προθέσεις εξισλαμισμού της τουρκικής κοινωνίας.

maxresdefault

ΚΟΣΜΟΣ, ΦΥΛΗ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!