ερντογάν-βάζει-και-το-κυπριακό-ως-προϋ-961007
ΚΟΣΜΟΣ | 30.05.2022 | 17:10

Ερντογάν: Βάζει και το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία και Φινλανδία για ΝΑΤΟ

Το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου, ετοιμάζεται να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να δεχτεί την ένταξη της Φινλαδίας και της Σουδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή προσκείμενη στον Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του ΝΑΤΟ , σύμφωνα με την με την βρετανική εφημερίδα Express.

Η πηγή δήλωσε: «Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».

Ο Τατάρ, εξάλλου σε συνέντευξή του στην Sunday Express, αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος ενώ παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες για επανένωση των δύο πλευρών της Κύπρου είναι μάταιες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ερντογάν έχει προβάλει αντιρρήσεις για την ένταξη των δύο Σκανδιναβικών χωρών στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, επειδή «υποστηρίζουν την τρομοκρατία» κατά της Τουρκίας