Ερντογάν: Θέλει να ανοίξει τουρκικά λύκεια στη Γαλλία

Τουρκικά σχολεία στη Γαλλία θέλει να ανοίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκαλύπτουν γαλλικά ΜΜΕ.
Αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων θα επισκεφθεί τη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν στο τέλος Μαΐου για να πιέσει την κυβέρνηση των Παρισίων να δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία τουρκικών λυκείων.

Όπως γράφει το γαλλικό περιοδικό «Le Point», αυτή είναι η επιθυμία του Σουλτάνου του Βοσπόρου και προέδρου της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό, η τουρκική αντιπροσωπεία θα ασκήσει πιέσεις στη κυβέρνηση του Μακρόν.
Η γαλλική κυβέρνηση πάντως δεν έχει σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».
«Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας θεωρεί καθήκον του να διδάσκεται με δίκαιο και κατάλληλο τρόπο η έννοια του «τζιχάντ». Διευκρινίζει επίσης ότι δεν αναφέρεται στον «ιερό πόλεμο» αλλά στο «καλό τζιχάντ», εκείνο της «αγάπης της πατρίδας».

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τους διευθυντές γαλλικών σχολείων στην Τουρκία, «για να αμφισβητήσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εκπαίδευση των Τούρκων μαθητών σε αυτά τα ιδρύματα», υποστηρίζει το περιοδικό «Le Point».

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Γαλλία στις 20 και 21 Μαΐου, διευκρινίζει το επίμαχο δημοσίευμα.
«Οι Γάλλοι είναι υπό πίεση στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει τουρκικά σχολεία στη Γαλλία, και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν κάνει κάτι», δηλώνει μία πηγή στο γαλλικό περιοδικό.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΛΥΚΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!