ερντογάν-κατά-γαλλίας-και-γερμανίας-1041849
ΚΟΣΜΟΣ | 06.08.2022 | 20:59

Ερντογάν κατά Γαλλίας και Γερμανίας: «Όργανα ελληνικής προπαγάνδας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των μέσων τουρκικών μέσων ενημέρωσης κατά την επιστροφή του στο αεροπλάνο από την επίσκεψή του στο Σότσι και έκανε επίθεση Γαλλία – Γερμανία λέγοντας ότι «είναι εργαλεία της ελληνικής προπαγάνδας».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ρωτήθηκε για την Ευρώπη και τη στάση της Γερμανίας και Γαλλίας προς την Τουρκία.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βαθιά ενεργειακή κρίση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπιζόμενες τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι εργαλεία Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.

Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν την Τουρκία με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.

Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών. Το πλοίο ξηρού φορτίου Razoni που περνούσε από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο. Πίσω του, υπάρχουν περίπου 20 πλοία παρατεταγμένα και έτοιμα».

Ο Ερντογάν ερωτήθηκε και για την πολιτική κρίση με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, και τις παραιτήσεις Κοντολέοντα – Δημητριάδη:

«Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην Ελλάδα. Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο λόγος είναι η ανακάλυψη spyware στο κινητό τηλέφωνο του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εμπλέκεται και ο ανιψιός του Μητσοτάκη. Πώς το αξιολογείτε;»

Ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι εσωτερική τους υπόθεση».