ερντογάν-δεν-βλέπουμε-θετικά-την-έντα-788045
ΚΟΣΜΟΣ | 13.05.2022 | 14:41

Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας, Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία αλλά δεν είμαστε σε θετική διάθεση. Έχουν κάνει λάθη στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα στο παρελθόν, προηγούμενες διοικήσεις, ξέρετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι υποθάλπουν τρομοκράτες. «Οι σκανδιναβικές χώρες είναι σαν ξενώνες τρομοκρατικών οργανώσεων. Άνθρωποι που στηρίζουν την τρομοκρατία βρίσκονται στα κοινοβούλια τους. Δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί απέναντι σε κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την άποψη του Τούρκου προέδρου δεν φαίνεται να συμμερίζεται η ηγεσία της Συμμαχίας με τον Γενικό Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ να χαιρετίζει χθες την κοινή δήλωση του Προέδρου της Φινλανδίας Σαούλι Νιίστο και της Πρωθυπουργού της χώρας Σάνα Μαρίν, που υποστηρίζουν μια αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση, και τονίζει ότι, «εφόσον η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση, θα γίνει δεκτή θερμά στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία προσχώρησης θα είναι ομαλή και γρήγορη».