Έρευνα: Το διαδίκτυο απομακρύνει τις ιερόδουλες από τους δρόμους

Μια πρωτοποριακή έρευνα διεξήχθη από το Αστικό Ινστιτούτο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα οι ιερόδουλες, προτιμούν πλέον να κάνουν τις συναλλαγές τους από το διαδίκτυο όπου υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και έχουν μικρότερη πιθανότητα να συλληφθούν ή να τις προσβάλλουν.

«Υπάρχει ακόμη δραστηριότητα στους δρόμους αλλά στο διαδίκτυο δε χρειάζεται να λειτουργούν στη σκιά» όπως αναφέρει η Μέρεντιθ Ντανκ , επιστημονική συνεργάτιδα του Αστικού Ιντιτούτου και επικεφαλής της έρευνας. Επιπλέον τονίζει ότι “η δουλειά μέσω διαδικτύου είναι πιο προσοδοφόρα».

Η έρευνα διήρκεσε 5 χρόνια, επικεντρώθηκε σε 8 πόλεις και βασίστηκε σε συνεντεύξεις με ιερόδουλες και μαστροπούς σε διάφορους χώρους , όπως οίκους ανοχής και υπηρεσίες συνοδών. Η έρευνα δε συμπεριέλαβε τη βιομηχανία του κινηματογράφου αφού είναι νόμιμη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσδοκά ότι η επικέντρωση στις επιχειρησιακές πτυχές της οικονομίας του σεξ θα βοηθήσει στο να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα κίνητρα αυτών που συμμετέχουν σε αυτήν και να βελτιώσει των τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα θύματα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!