Επιχειρήσεις κατά της μαφίας στην Ιταλία

Δυο ευρείες επιχειρήσεις κατά της μαφίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ιταλική αστυνομία στη Ρώμη και την Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, αφορούσε ανθρώπους που έχουν επιδοθεί σε «παράνομες δραστηριότητες» και στη δεύτερη περίπτωση, στόχος ήταν μέλη της Ντραγκέτα στην περιοχή του Καταντζάρο (Καλαβρία) όπως δήλωσε ο Μάριο Βιόλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην Ιταλία τα εντάλματα σύλληψης μπορούν να εκδοθούν εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση για άλλα αδικήματα. Η αστυνομία δε διευκρίνησε πόσοι άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών

Σύμφωνα με τον Βιόλα, 50 εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί για κάθε μια από τις επιχειρήσεις αυτές. Στην Καλαβρία τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικηγόρους.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, περίπου 500 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ρώμη, «τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην πρωτεύουσα».

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΑΦΙΑ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!