Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Εϊπίδης

Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη διάρκεια τελετής στο πλαίσιο της 7ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο απερχόμενος γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δημήτρης Εϊπίδης, έκανε παγκοσμίως γνωστή τη Θεσσαλονίκη στους κύκλους των σινεφίλ και όσων αγαπούν εν γένει τον πολιτισμό, μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου και τους θρυλικούς «Νέους Ορίζοντες» και το μετέπειτα Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Εικόνες του 21ου Αιώνα». «Ο Δημήτρης Εϊπίδης είναι, όπως λένε όλοι όσοι έχουν εργαστεί στο πλευρό του, ένας άνθρωπος μοναχικός, δύσκολος, απαιτητικός, αυστηρός, τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τον ίδιο τον εαυτό του. Αλλά και ένας άνθρωπος αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στο έργο του. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και σπούδασε τον κινηματογράφο, που εντρύφησε σε αυτόν, που ανακάλυψε έργα, ρεύματα και τάσεις, και, κυρίως, που φρόντισε να δώσει και σ’ εμάς, σε όλους μας, τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου».

Σε πιο προσωπικό τόνο, ο Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Εϊπίδη για τις ατελείωτες στιγμές μαγείας που πρόσφερε με το έργο του, δίνοντας στον ίδιο, στους συμπολίτες του και σε ανθρώπους από όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, την ευκαιρία να βυθιστούν σε κινηματογραφικά έργα ποιότητας και διεθνούς επιπέδου.

Στην προσφορά του Δημήτρη Εϊπίδη αναφέρθηκαν ακόμη σε σύντομους χαιρετισμούς τους, ο Επίτιμος Πρόξενος του Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελής Πετμεζάς, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης στο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ, Αχιλλέας Κυριακίδης.

Ο ίδιος ο κ. Εϊπίδης, ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που του επιφύλαξε, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, που στήριξε τόσο θερμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Δήμαρχε, φίλε Γιάννη, σε τόσο δύσκολους καιρούς η συμβολή σου στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη κατά τη γνώμη μου. Αισθάνομαι  Θεσσαλονικιός. Αγαπώ την πόλη και τους ανθρώπους της. Ζω τη ζωή μου μεταξύ πόλεων σε όλο τον κόσμο, όμως η Θεσσαλονίκη με κέρδισε. Είναι πολύ φιλόξενη, ζωντανή, σύγχρονη. Σέβεται το παρελθόν και  ζει το παρόν. Είναι τιμή μου να είμαι Θεσσαλονικιός, να είμαι ένας από σας».

naftemporiki.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ, ΕΙΠΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!