επίτιμος-διδάκτορας-του-εκπα-ο-μπομπ-μ-803412
ΚΟΣΜΟΣ | 02.05.2022 | 12:13

Επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Μπομπ Μενέντεζ

Επίτιμος διδάκτορας ανακηρύχθηκε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ από το ΕΚΠΑ για την στήριξή του στην Ελλάδα σε κρίσιμες συγκυρίες.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής και φιλέλληνας Ρόμπερτ Μενέντεζ ανακηρύχθηκε από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ως Επίτιμος Διδάκτορας (Doctor Honoris Causa) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ μιλά για «έναν διακεκριμένο αμερικανό πολίτη με διεθνή απήχηση, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης στο ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ, έναν μεγάλο φιλέλληνα και βαθύ γνώστη των Ελληνικών θεμάτων, που στήριξε και στηρίζει τη χώρα μας διαχρονικά και σε κρίσιμες συγκυρίες».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, σημειώνει ότι «ο Robert Menendez είναι διακεκριμένο μέλος της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μία προσωπικότητα που εργάζεται αόκνως, ιδιαιτέρως στις σημερινές συνθήκες, υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της επικράτησης της ειρήνης στον κόσμο. Από την αρχή της πολιτικής του καριέρας μάχεται υπέρ της απαρέγκλιτης τήρησης των Συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου αλλά και για την ευρύτερη δυνατή προσχώρηση κρατών σε αυτές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του αποτέλεσε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του αμερικανικού κράτους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».