Επιστήμονες για το λιώσιμο πάγων – Θα έχει συνέπειες πάνω 70 τρισ. δολάρια

Η απελευθέρωση μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα από το λιώσιμο των πάγων θα επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη και θα επιβαρύνει τον παγκόσμιο «κλιματικό λογαριασμό» που ήδη ανέρχεται στα 7Ο τρισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικές συνέπειες από το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική είναι τεράστιες και αναμένεται να επηρεάσουν όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα εάν οι χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Παρισίων δεν εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων στη Αρκτική, θα εχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 5% και ό,τι συνεπάγεται αυτό στα σχετικά κόστη, αναφέρει έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Nature Communications.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που μπορεί να υπολογίσει τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχουν το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΛΙΩΣΙΜΟ, ΠΑΓΩΝ, 70 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!