Εντυπωσιακή μείωση της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των δολοφονιών στη Νέα Υόρκη το 2012 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό το ιστορικό ρεκόρ.

Συνολικά 414 δολοφονίες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, επισήμανε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μια μείωση της τάξης του 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (515). Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από το 1963, πρώτη χρονιά που η πόλη άρχισε τη συλλογή αυτών των δεδομένων, δήλωσε ο Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμή των νέων αξιωματικών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2009, με 471 δολοφονίες. Είναι σαφές ότι θα το καταρρίψουμε και σε μεγάλο βαθμό», τόνισε.

Ο αριθμός των δολοφονιών που καταγράφηκαν το 2012 είναι πέντε φορές μικρότερος από ό,τι το 1990, χρονιά κατά την οποία είχαν καταγραφεί 2.262 δολοφονίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Η βελτίωση αυτή αφορά κυρίως τις ένοπλες επιθέσεις, οι οποίες επίσης μειώθηκαν σε 1.353 το 2012, δήλωσε με ικανοποίηση ο Μπλούμπεργκ, που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά των πυροβόλων όπλων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΙΚΛ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!