Ένοπλοι έκλεψαν χρυσό 40 εκατ. δολαρίων απo αεροδρόμιο

Μασκοφόροι ντυμένοι αστυνομικοί έκλεψαν χρυσό αξίας…40 εκατομμυρίων από το πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο.

Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή πολύ πριν οι οκτώ ληστές φτάσουν στο τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο. Ήταν ντυμένοι αστυνομικοί ενώ είχαν καμουφλάρει το αυτοκίνητό τους για να μοιάζει με εκείνα της αστυνομίας. Από την Τετάρτη κρατούσαν όμηρο έναν εργαζόμενο και την οικογένειά του, σύμφωνα με την O’ Globo, που σημαίνει πως είχαν πληροφόρηση εκ των έσω.

Κάμερα ασφαλείας στο χώρο όπου έγινε η ληστεία στο Σάο Πάολο κατέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι. Ένα μαύρο φορτηγάκι, με τα χαρακτηριστικά της ομοσπονδιακής αστυνομίας, εμφανίζεται στο χώρο ξαφνικά.

Δυο άνδρες με κουκούλα κατεβαίνουν. Μαζί τους έχουν κι έναν άνδρα που κρατούσαν όμηρο. Αμέσως, αρχίζουν να δίνουν εντολές στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος για το τι πρέπει να κάνουν. Άλλοι δυο άνδρες, ο ένας από τους οποίους έχει επίσης καλυμμένο το πρόσωπό του, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο. Το όχημα παραμένει με τις πόρτες ανοιχτές, ώστε οι ληστές να μπορούν γρήγορα να επιβιβαστούν μόλις θα τελείωνε η ληστεία.

Οι οκτώ ένοπλοι έφτασαν στο χώρο χειρισμού του φορτίου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο περίπου στις 2:30 το μεσημέρι. Φόρτωσαν στο φορτηγάκι 750 κιλά χρυσού (αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων) πριν φύγουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι ληστές ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, αυτόματα και πιστόλια. Από το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πιάσει όμηρο έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και την οικογένειά του.

Υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τους εργαζόμενους να γεμίσουν το αυτοκίνητο με τα κουτιά που περιείχαν το χρυσό που προοριζόταν για τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία του Σάο Πάολο βρήκε τα φορτηγά που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία παρατημένα στην ανατολική ζώνη του Σάο Πάολο. Οι δράστες είχαν επιβιβαστεί σε άλλο φορτηγό για να διαφύγουν, ενώ χρησιμοποίησαν έναν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν το χρυσό!

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΛΟΠΗ, ΧΡΥΣΟΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, VIDEO, ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!