Ένοπλη προστασία για τον δήμαρχο της Ρώμης μετά την εξάρθρωση μαφιόζικης οργάνωσης

Με ένοπλη συνοδεία θα κυκλοφορεί από εδώ και στο εξής ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, έπειτα και από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με μαφιόζικες προδιαγραφές.

Την απόφαση για την προστασία του Μαρίνο έλαβε ο νομάρχης της περιοχής που συμπεριλαμβάνει την ιταλική πρωτεύουσα διότι θεωρεί, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση κατά την οποία έγιναν 37 συλλήψεις, ενώ άρχισε έρευνα σε βάρος 100 και πλέον προσώπων που φέρονται ότι εμπλέκονται σε ένα «δούναι και λαβείν» ανάμεσα σε πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες, με στόχο την διαβλητή ανάθεση εργολαβιών διαμέσου χρηματισμών, αλλά και απειλών κατά της ζωής όσων δεν συναινούσαν.

Ο Μαρίνο αποφάσισε μετά τις αποκαλύψεις να αναστείλει όλες τις ύποπτες αναθέσεις συμβάσεων από μέρους του δήμου, για να ελεγχθούν εξονυχιστικά σε συνεργασία με τον εθνικό επίτροπο κατά της διαφθοράς που ορίσθηκε από την κυβέρνηση Ρέντσι, τον Ραφαέλε Καντόνε.

Ανάμεσα στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα είναι και ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος διαψεύδει ότι έχει διαπράξει κάτι επιλήψιμο, αλλά παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στο δεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας-Εθνική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν διαπιστωθεί ότι αυτό το κύκλωμα διαφθοράς είχε παρεισφρήσει και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, δεν αποκλείεται να αποφασισθεί η διάλυσή του και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έδωσε εντολή η Τοπική Οργάνωση της Ρώμης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) να τεθεί υπό ειδική εποπτεία, ενόσω διεξάγονται οι έρευνες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΩΜΗΣ, ΕΝΟΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΑΦΙΟΖΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!