εννιάχρονη-έσωσε-τη-μητέρα-της-και-τιμ-1157444
ΚΟΣΜΟΣ | 29.03.2023 | 08:46

Εννιάχρονη έσωσε τη μητέρα της και τιμήθηκε από το δήμαρχο

Η Aria Lamen έκανε τις ασκήσεις του σχολείου της στο σαλόνι όταν η μητέρα της ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια της. Το 9χρονο κορίτσι, έσωσε τη ζωή της μητέρας της παραμένοντας ψύχραιμη και δρώντας άμεσα, όπως αναφέρει το ABC news.

Η γρήγορη αντίδρασή της και οι κινήσεις της όχι μόνο έσωσαν τη μέρα αλλά και τη ζωή της μητέρας της. Μετά την γενναία της πράξη ο δήμαρχος της πόλης της, την τίμησε.

Η οικογένεια έδωσε συνέντευξη στο «Good Morning America» όπου η Aria είπε, «Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πώς να καλέσουν το 100… να γνωρίζουν το τηλέφωνο των γονιών τους και την διεύθυνσή τους!».

Η μητέρα της, Caron Lamen, έχει ιστορικό με προβλήματα στον νωτιαίο μυελό. Θυμάται τις τρομακτικές στιγμές ακριβώς πριν καταρρεύσει.

«Από το πουθενά, λιποθύμησα… με δυσκολία θυμάμαι να επανέρχομαι μετά την απώλεια των αισθήσεών μου. Ήμουν στο πάτωμα και δεν μπορούσα να κουνηθώ ή να νιώσω την αριστερή μου πλευρά. Δεν μπορούσα να μιλήσω καθόλου, οι λέξεις δεν έβγαιναν», είπε η Lamen.

Πρώτα η Aria κάλεσε τον μπαμπά της. Έχει υπηρετήσει στο ιατρικό τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας για πάνω από 20 χρόνια. Έπειτα τηλεφώνησε στο 100 και περίμενε στο πλευρό της μητέρας της μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Όταν έφτασαν οι νοσηλευτές, η Aria βεβαιώθηκε ότι ο σκύλος της οικογένειας ήταν ασφαλής, κλείδωσε τις πόρτες και φρόντισε να τους ενημερώσει για όλες τις αλλεργίες που είχε η μητέρα της.

Η μητέρα της ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιασμένη από όλα όσα έκανε η κόρη της και πώς ανταπεξήλθε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της κατάστασης.

«Στο ασθενοφόρο ήθελαν να γνωρίζουν όλες τις αλλεργίες μου, τα φάρμακα που λάμβανα και αυτό γιατί είμαι αλλεργική σε πολλά πράγματα!», είπε η Lamen και συνέχισε, «Η Aria είπε “λοιπόν, εδώ έχω το κινητό της μητέρας μου. Ξέρω ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι στο κινητό της αποθηκευμένες, αφήστε με να το ξεκλειδώσω”».

Η Aria είπε ότι παρέμεινε ήρεμη μιας και θυμόταν τι ήταν πιο σημαντικό εκείνη τη στιγμή. Η μητέρα της.

«Άξιζε αλήθεια να πανικοβληθώ; Όχι γιατί δεν θα με βοηθούσε κάπου. Και αν τηλεφωνήσω στον μπαμπά και αργήσει να έρθει;», είπε η Aria. «Για αυτό κάλεσα και το 100».

Ο δήμαρχος της πόλης της άκουσε για την ηρωική πράξη της 9χρονης και της παρέδωσε το κλειδί της γενναιότητας. Επίσης της ζήτησε να μιλήσει και σε άλλα παιδιά για το πώς πρέπει να παραμένει κάποιος ήρεμος σε τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις.

Η Aria από τη δική της πλευρά νιώθει χαρούμενη που θα μιλήσει για το τι πρέπει να κάνουν και άλλα παιδιά όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και πώς θα κρατήσουν την οικογένειά τους ασφαλή.

«Νιώθω πολύ πολύ χαρούμενη», είπε. «Είμαι χαρούμενη επίσης που η μανούλα μου είναι καλά!».

πηγή: mothersblog.gr