Ένα μεγάλο «Nein» είπε το Μόναχο στους Ολυμπιακούς του 2022

Το 52,1% των ψηφοφόρων του Μονάχου διαφωνεί με το να υποβληθεί υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών του 2022, «σκοτώνοντας» την επιδίωξη της βαυαρικής πόλης να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά αγώνες.

Με βάση τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, κάπως υψηλότερα ήταν τα ποσοστά του «όχι» στις υπόλοιπες τρεις τοπικές κοινότητες που θα αναλάμβαναν μέρος της διοργάνωσης («όχι» είπε το 51,5% των ψηφοφόρων του Γκάρμις-Πάρτενκίρχνε, το 54,02% του Μπέρχτεσγκάντενερ Λαντ και το 59,67% του Τράουνσταϊν).

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε και οι τοπικοί βουλευτές ερμηνεύουν την απόφαση των πολιτών ως αντίθεση στις πομπώδεις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ η πλευρά του πρωθυπουργού του κρατιδίου και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εμφανίζονται δυσαρεστημένες.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χορστ Ζίχοφερ, ερμήνευσε το αποτέλεσμα με την δυσφορία των πολιτών στην εμπορική πλευρά των Αγώνων. Άφησε όμως ανοικτό να επιδιώξει νέο δημοψήφισμα σε ολόκληρο το κρατίδιο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!