Ένα απλό τεστ αναπνοής μπορεί να δείξει αν έχουμε έλκος!

Το έλκος στομάχου ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και η αιτιολογία του είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, ένα βακτήριο που λέγεται ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη του έλκους με ένα απλό τεστ αναπνοής.

Συγκεκριμένα, σε μελέτη που έγινε σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, και στην οποία έλαβαν μέρος 708 ασθενείς κάτω των 55 ετών οι οποίοι παρουσίαζαν προβλήματα δυσπεψίας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι πιο δεκτικοί στο να κάνουν τεστ αναπνοής παρά να υποβληθούν σε ενδοσκόπηση, η οποία γίνεται με την εισαγωγή ενός εύκαμπτου σωλήνα από το στόμα και τη λήψη βιολογικών δειγμάτων που επιτρέπουν τη διάγνωση του έλκους.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι το τεστ αναπνοής για την αναγνώριση του ελικοβακτηριδίου έχει τα ίδια ποσοστά ασφάλειας και επιτυχίας με την ενδοσκόπηση, η οποία ως επεμβατική μέθοδος κοστίζει περισσότερο από το τεστ αναπνοής, για τα συστήματα υγείας.

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι το τεστ αναπνοής θα μπορούσε μακροχρόνια να μειώσει περισσότερο τις λοιμώξεις με το ελικοβακτηρίδιο, μειώνοντας έτσι ακόμη και τον αριθμό των καρκίνων του στομαχιού.

Και ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς είναι πολύ πιο πρόθυμοι να κάνουν το τεστ αναπνοής, για την ανίχνευση του μικροβίου, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν έγκαιρα αντιβίωση η οποία το εκριζώνει.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΚΟΣ, ΤΕΣΤ ΑΝΑΠΝΟΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!