ελβετία-αεροδιακομιδή-αγελάδας-που-1190131
ΚΟΣΜΟΣ | 07.06.2023 | 00:00

Ελβετία: Αεροδιακομιδή αγελάδας που… έσπασε το πόδι της (video)

Για ακόμα μία φορά η Ελβετία απέδειξε την πρωτοπορία της, καθώς οι ελβετικές αρχές πραγματοποίησαν αεροδιακομιδή αγελάδας διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σπάσει το πόδι της.

Η αγελάδα, της οποία το όνομα είναι Goddess, φαίνεται πως ήταν εγκλωβισμένη στις ελβετικές Άλπεις σε ένα δύσβατο σημείο και ήταν εκτεθειμένη τόσο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και όσο και σε αρπακτικά.

Τυχερή, όμως, στάθηκε στην ατυχία της, αφού ένας πεζοπόρος περνούσε από το σημείο και την είδε. Αμέσως, ο άνδρας ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση του ζώου. Έτσι, η ελβετική ομάδα διάσωσης ζώων ανέλαβε αμέσως δράση.

Ειδικότερα, συγκροτήθηκε μια εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης, της οποίας μέλη ήταν και κτηνίατροι. Πριν αποφασιστεί ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή, η ομάδα περιηγήθηκε πολύ προσεκτικά στο σημείο και διαπιστώθηκε πως η αγελάδα είχε σπάσει το πόδι της. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω απομακρυσμένης τοποθεσίας, η εναέρια μεταφορά της. Λίγο αργότερα έφτασε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο ελικόπτερο.

Η σκηνή της ανύψωσης της Goddess είναι μοναδική και φαίνεται πως το ελικόπτερο κάνει ελιγμούς μέσα στο άγριο τοπίο για να τη μεταφέρει σε χαμηλότερο έδαφος. Όταν, λοιπόν, έφτασε σε κατάλληλο σημείο προσγείωσης, η Goddess κατέβηκε και την περίμενε προσωπικό υποστήριξης.

Γρήγορα μεταφέρθηκε σε μια κοντινή κτηνιατρική εγκατάσταση, όπου το σπασμένο πόδι της αντιμετωπίστηκε και σταθεροποιήθηκε.