έλον-μασκ-υπήρχε-πολύ-δράμα-όταν-ο-τρα-1046943
ΚΟΣΜΟΣ | 13.07.2022 | 17:40

Έλον Μασκ: «Υπήρχε πολύ δράμα όταν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία»

Ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις

«Να σαλπάρει στο ηλιοβασίλεμα» προέτρεψε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο «Μr Tesla», Έλον Μασκ, αντί να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές.

Με το επιχείρημα της προχωρημένης ηλικίας του, ο Μασκ προέβη στο σχόλιο αυτό, μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τον αποκάλεσε ενώ βρισκόταν στην Αλάσκα «παλιάτσο», μετά την αποτυχία της εξαγοράς του Twitter .

O Έλον Μασκ δήλωσε επίσης ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις θα επικρατήσει με άνεση έναντι του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν εάν οι δύο άνδρες τελικά διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις εκλογές του 2024.

Σε μια σειρά από τιτιβίσματα, ο Νοτιοααφρικανός επιχειρηματίας τόνισε ότι ο Τραμπ, που είναι ήδη 76 ετών, θα έφθανε στην ηλικία των 82, εάν ολοκλήρωνε μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Αυτό σημαίνει πως είναι «πολύ μεγάλος για να είναι διευθύνων σύμβουλος σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», έγραψε ο CEO της Tesla στο Twitter.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρει δημοσίως ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησής του, ιδιαίτερα σε ότι αφορούσε τη νόσο Covid.

Ο Μασκ τόνισε επίσης ότι, «υπήρχε πολύ δράμα όταν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία».

«Αν και δεν τον σιχαίνεται», όπως λέει, «θα έπρεπε «να κρεμάσει το καπέλο του και να σαλπάρει στο ηλιοβασίλεμα».

Εάν τελικά ο Τραμπ δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, ανοίγει ο δρόμος για την υποψηφιότητα του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις, τον οποίο, όπως, φαίνεται, ο Μασκ υποστηρίζει με θέρμη.

Αναφερόμενος στον ντε Σάντις, ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος στις πρώιμες δημοσκοπήσεις μεταξύ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το 2024, ο Μασκ υπογράμμισε ότι θα «κερδίσει εύκολα» τον Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Bloomberg», ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι δεν ήξερε ποιον να υποστηρίξει όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον Τραμπ στις εκλογές του 2024.

Τον Μάιο, ο «κύριος Tesla» αποκάλυψε ότι, στις επικείμενες εκλογές, θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους αν και στο παρελθόν είχε ψηφίσει τους Δημοκρατικούς.

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Ωστόσο, έγινε το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους», ανέφερε ο Μασκ σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter.