Έλαβε 19.500 επιστολές μέσα στο 2018 η Μπριζίτ Μακρον

Το 2017 η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας,Μπριζίτ Μακρόν, είχε λάβει 13.000 επιστολές ενώ επτά άτομα απασχολούνται καθημερινά μόνο με την αλληλογραφία της  και κοστίζουν πάνω από 270.000 ευρώ ετησίως στο κράτος.

Είναι πάντα στο πλευρό του Εμμανουέλ Μακρόν από την ημέρα που εκείνος ανέλαβε το τιμόνι της γαλλικής προεδρίας. Η 66χρονη Μπριζίτ Μακρόν γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή στο λαό με αποτέλεσμα να λαμβάνει καθημερινά χιλιάδες επιστολές από θαυμαστές της ή από πολίτες που αναζητούν λύση στα προβλήματά τους.

Μόνο μέσα στο 2018 η οικοδέσποινα του Μεγάρου των Ηλυσίων έλαβε 19.500 επιστολές, δείγμα πως η δημοτικότητα της συζύγου του Εμμανουέλ Μακρόν αυξάνεται ενώ τα έξοδα για το κράτος μεγαλώνουν, καθώς έχουν προσληφθεί επτά άτομα που ασχολούνται μόνο με την αλληλογραφία της Μπριζίτ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό ελεγκτικό συνέδριο (Cour des comptes), στο τέλος του 2018 οι συνολικές δαπάνες στο Ελιζέ ανήλθαν σε 108,88 εκατ. ευρώ. Μέσα στο περασμένο έτος απασχολήθηκαν 71 εργαζόμενοι για την προεδρική αλληλογραφία υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης ενώ επτά από αυτούς εργάστηκαν για την αλληλογραφία της Πρώτης Κυρίας, η οποία έλαβε 19.500 επιστολές. Το 2017 η Μπριζίτ Μακρόν είχε λάβει 13.000 επιστολές.

Η μισθοδοσία των επτά υπαλλήλων που απασχολούνται με την αλληλογραφία της Πρώτης Κυρίας ανέρχεται σε 278.750 ευρώ ετησίως. Επίσης, στην έκθεση του γαλλικού ελεγκτικού συνεδρίου σημειώνεται πως η Μπριζίτ Μακρόν απασχολεί τέσσερα άτομα στο δικό της γραφείο, που έχει οργανώσει εντός του προεδρικού μεγάρου, με επικεφαλής τον Πιερ Ολιβιέ Κοστά, ο οποίος συμμετείχε και στην προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν. Το σύνολο για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του γραφείου της πρώην καθηγήτριας γαλλικών και λατινικών για το 2018 ανήλθε στο ποσόν των 279.144 ευρώ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien το 2017 ο επικεφαλής του γραφείου της Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πως μόλις εγκαταστάθηκε στο Ελιζέ η Πρώτη Κυρία λάμβανε 150 επιστολές την ημέρα σε αντίθεση με τις προκατόχους της Κάρλα Μπρούνι και Βαλερί Τριερβελέρ, Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί λάμβανε μόνο 30 επιστολές την ημέρα ενώ η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ πέντε με είκοσι επιστολές ημερησίως.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!