Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit στα μέσα Νοεμβρίου

Έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα συγκαλέσει γύρω στα μέσα Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αντικείμενο της συνόδου κορυφής θα είναι το Brexit, ενώ στόχος είναι να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τουσκ από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ μπαίνουν πλέον στην «αποφασιστική φάση» τους.

Την ώρα που οι συζητήσεις για ένα Brexit χωρίς συμφωνία αναζωπυρώνονται, ο Τουσκ διευκρίνισε ότι ορισμένες από τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι «υποδηλώνουν μια θετική εξέλιξη στην προσέγγιση (του θέματος) από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Όμως, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «σχέδιο του Τσέκερς» και αφορούν τα μελλοντικά σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και την οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας «θα πρέπει να ξαναδουλευτούν και να τις διαπραγματευτούμε περαιτέρω».

Ο Τουσκ έκανε λόγο για «περισσότερη ελπίδα» που υπάρχει σήμερα, αλλά και για «λιγότερο χρόνο». «Κάθε ημέρα που απομένει πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για τις συνομιλίες. Θα ήθελα να τις ολοκληρώσουμε αυτό το φθινόπωρο», τόνισε.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ, BREXIT, ΕΚΤΑΚΤΗ, ΟΡΥΦΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!