Εκστρατεία κατά της μισθολογικής ανισότητας ανδρών-γυναικών στη Βρετανία

Τις προσπάθειες της να αντιμετωπίσει την ανισότητα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων εντείνει η Βρετανία, η οποία θα ζητά στο εξής από μεγάλες εταιρείες να δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία σχετικα με τα μπόνους που χορηγούν στους άντρες και τις γυναίκες που απασχολούν.

Τον Ιούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως θα ζητηθεί από μεγάλες επιχειρήσεις να φανερώνουν το ύψος των μισθών που χορηγούν σε άνδρες συγκριτικά με τους μισθούς που χορηγούν σε γυναίκες και ξεκίνησε μια διαβούλευση για την θέσπιση νέων κανονισμών που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι μεγαλύτερες εργοδότριες εταιρείες θα πρέπει πλέον να αποκαλύπτουν και τα στοιχεία των μπόνους που χορηγούν στους εργαζομένους τους. Παράλληλα οι εταιρείες του δημόσιου τομέα θα δίνουν στη δημοσιότητα τα επίπεδα αμοιβών ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία, μια εργαζόμενη γυναίκα στην Βρετανία εισπράττει κατά μέσο όρο 0,8 λίρες (1,11 ευρώ) για κάθε 1 λίρα (1,38 ευρώ) που εισπράττει ένας εργαζόμενος άνδρας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΜΙΣΘΟΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ, ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!