έκπληξη-φοιτητής-ανακάλυψε-ότι-ο-μάρκ-989139
ΚΟΣΜΟΣ | 09.02.2022 | 08:05

Έκπληξη: Φοιτητής ανακάλυψε ότι ο Μάρκο Πόλο είχε παιδί εκτός γάμου

Έρευνα ενός φοιτητή από τη Βενετία δείχνει ότι ο διάσημος εξερευνητής, Μάρκο Πόλο, είχει αποκτήσει παιδί εκτός γάμου.

Ο λόγος για την Agnese που πιστεύεται ότι γεννήθηκε γύρω στο 1295, όταν ο διάσημος εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία 20 χρόνια μετά από τα ταξίδια του στην Ασία, ενώ ο Πόλο έξι έτη μετά παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ντονάτα Μπαντοέρ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

Ο Ιταλός φοιτητής Μαρτσέλο Μπολονιάρι, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας, υποστηρίζει ότι υπήρχαν «ενδείξεις για την ύπαρξη της Ανιέζε σε διάφορα έγγραφα της οικογένειας Πόλο, αλλά η τελευταία της διαθήκη, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Βενετία, παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι ο εξερευνητής ήταν ο πατέρας της. Η Ανιέζε, που απεβίωσε σε ηλικία 20 ετών, δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη.

Το χειρόγραφο χρονολογείται από τις 7 Ιουλίου 1319 και αποδεικνύει πως η Agnese, είχε εμπιστευτεί τον πατέρα της, Μάρκο, να παραδώσει τη διαθήκη της στον ιερέα, Πιέτρο Παγκάνο, στην εκκλησία του San Felice στο San Giovanni της Βενετίας.

Was Marco Polo born in Croatia? | Travel Advisor

Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, η Aνιέζε πιστεύεται ότι γεννήθηκε είτε το 1295, τη χρονιά που ο Ιταλός εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες που ταξίδευε σε Κεντρική Ασία και Κίνα, είτε το 1298, τη χρονιά που φυλακίστηκε στη Γένοβα για τη συμμετοχή του στις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο ιταλικών πόλεων.

Ο Πόλο, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τα ταξίδια του που έγιναν μπεστ σέλερ παγκοσμίως, επέστρεψε στη γενέτειρά του όταν βγήκε από τη φυλακή. Λίγους μήνες αργότερα, παντρεύτηκε τη Ντονάτα Μπαντόερ , με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

«Γνωρίζουμε σίγουρα ότι είχε τρεις κόρες και αυτό το έγγραφο αντικατοπτρίζει ότι πιθανότατα είχε μια άλλη κόρη από προηγούμενη σχέση» επεσήμανε ο υποψήφιος διδάκτορας, προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε αν είχε παντρευτεί πριν από τον δεύτερο γάμο του ή αν το παιδί γεννήθηκε από εξωσυζυγική σχέση».

«Το γεγονός ότι η Agnese είχε εμπιστευτεί τον Πόλο με τη διαθήκη της ήταν απόδειξη ότι εκείνος γνώριζε την ύπαρξή της και ότι οι δυο τους είχε μια “δυνατή και έμπιστη σχέση”» συμπλήρωσε ο Μπολονιάρι σύμφωνα με τον «Guardian».

Πάντως, η Agnese δεν ανέφερε το όνομα της μητέρας της στη διαθήκη της, κάτι που για τον ερευνητή θα μπορούσε να σημαίνει πως ίσως να είχε πεθάνει.