Εκλογές στην Αλβανία: Προβάδισμα για τον Έντι Ράμα

Εκλογές στην Αλβανία: Προβάδισμα για τον Έντι Ράμα

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων και η επίσημη μετάδοσή των επίσημων αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στην Αλβανία.

Έως τις 06:00 το πρωί τοπική ώρα, καταμετρήθηκε το 18,4% των ψήφων (957 από τα 5199 εκλογικά τμήματα). Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα προηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ράμα με 50,10% και ακολουθούν το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 38,22% και το LSI της Μονίκα Κρυεμάδι 6,91%. Το ποσοστό των υπολοίπων κομμάτων δεν ξεπερνούν το 4,72% των ψήφων.

Η συμμετοχή των εκλογέων άγγιξε το 48,59% των εγγεγραμμένων και είναι αυξημένη κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Συνολικά ψήφισαν 1.743.831 πολίτες. Τη διαδικασία εκτός από εκπροσώπους κομμάτων ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, παρακολουθούν και παρατηρητές του ΟΑΣΕ και της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα ο κεντροδεξιός συνασπισμός γύρω από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπασά, υπερέχει σε τρείς βόρειες περιφέρειες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε εννέα περιφέρειες κέντρο και στο νότιο τμήμα. Στην περιφέρεια των Τιράνων, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας και ενίοτε κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα, επίσης προηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με ποσοστό 51,59% στο 12,3%.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΒΑΝΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]