Εκδηλώσεις στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό του Δ. Αθηναίων στο πλαίσιο του Μήνα Δράσεων για την Αναπηρία

Αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου, το Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό του δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα στους Αμπελόκηπους στις παλιές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΑΨ (πίσω από το Γηροκομείο Αθηνών), φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους  στην πόλη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένα παραμύθι για πολλά ταλέντα» για παιδιά ηλικίας 5-8 χρόνων

Πόσα διαφορετικά ταλέντα υπάρχουν; Τι θα γινόταν αν όλοι οι άνθρωποι ήταν ίδιοι; Οι ήρωες ενός παραμυθιού ζωντανεύουν με κουκλοθέατρο, με στόχο τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μοναδικότητα των ανθρώπων αλλά και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους. Δημιουργούν ένα ομαδικό κολάζ με πρωτότυπα υλικά που παρουσιάζει τα ταλέντα όλων των παιδιών της ομάδας.

Χώρος: Παιδική Βιβλιοθήκη Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ώρα: 9:15 – 10:30 π.μ. & 10:45-12:00 π.μ.

 

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

α) «Δώσε νόημα στην επικοινωνία»: εργαστήρι νοηματικής με την Θάλεια Κιούση (εκπαιδευόμενη διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας)

«ΜΥΡΤΙΛΛΟ» καφέ 6 – 7 μ.μ.

β) Κάνω extreme sports… κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο στην Αθήνα, ανοιχτός διάλογος με τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα (άτομο με κινητική αναπηρία)

«ΜΥΡΤΙΛΛΟ» καφέ 7 – 8 μ.μ.

 

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Ε.Π.Α.Α.)

α) Bazaar βιβλίων & περιοδικών σχετικά με την αναπηρία 11:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

β) Παιχνίδι που αναπτύσσεται στον χώρο του Πάρκου (ποδόσφαιρο ή παιχνίδι στην παιδική χαρά. 11:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

γ) Κοινωνικοποίηση ατόμων με αυτισμό, με συμμετοχή πολιτών

«ΜΥΡΤΙΛΛΟ» καφέ 11:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

δ) Δημιουργική απασχόληση με τη συμμετοχή εργαζομένων και εκπαιδευτών του Κέντρου Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» και της δομής Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

11:00 π.μ.- 1:00 μ.μ.

ε) Δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τη συνδρομή εθελοντών Εργοθεραπευτών που συμμετέχουν στη δράση «ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ»

5:00 – 7:00 μ.μ.

στ) Συνεχής προβολή σχετικά με τον Αυτισμό από το Κέντρο Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» & το Οικοτροφείο Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ» 6:00 – 8:00 μ.μ.

ζ) Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η ΡΟΥΤΙΝΑ» στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 8:15 μ.μ.

 

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΜΕΑ – VERY SPECIAL ARTS HELLAS

α)      Έκθεση: Η ομάδα εικαστικών της Very Special Arts Hellas – Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες παρουσιάζει έκθεση έργων των μελών της. Παράλληλα παρουσιάζει έργα της Χριστίνας Βασίλογλου και της Χριστίνης Γεωργανά, μελών της Μουσικοθεατρικής ομάδας της VSA Hellas, οι οποίες ταυτόχρονα ασχολούνται με την ζωγραφική ατομικά. Η έκθεση θα διαρκέσει από Κυριακή 20 έως Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, «ΜΥΡΤΙΛΛΟ» καφέ

β)    Θεατρικό εργαστήρι «Πώς γεννιέται μια ιδέα από ένα παπούτσι» της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού της VSA με συντονίστρια την Αριστέα Κοντραφούρη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και νέους με και χωρίς αναπηρίες, ηλικίας 7-20 ετών.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα, Διάρκεια: 90 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα.

Συμβουλευτικός Σταθμός Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, ώρα : 1:00- 2:30μ.μ.

 

Ο Δήμος Αθηναίων, θεσμοθετώντας τον Μάρτιο ως Μήνα Δράσεων για την Αναπηρία, παράλληλα με τις τακτικές δράσεις που υλοποιεί, αποσκοπεί στην ενίσχυση και διευκόλυνση της ενσωματώσης των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Κέντρο για το Παιδί & τον Πολιτισμό Δήμου Αθηναίων, Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Στάση Μετρό: Πανόρμου

 

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΚΑΠΑΨ, ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!