Η Αίγυπτος θα ανοίξει τη μυστηριώδη μαύρη σαρκοφάγο

Η φαντασία των χρηστών του Twitter δεν έχει όρια, αλλά η πραγματικότητα μάλλον θα τους… προσγειώσει απότομα

«Φωτιά» έχει ανάψει στα social media η πρόσφατη ανακάλυψη μιας τεράστιας, γρανιτένιας σαρκοφάγου από ομάδα Αρχαιολόγων στην Αίγυπτο, με δεκάδες… ανατριχιαστικά σενάρια να διατυπώνονται από τους χρήστες, εμπνευσμένα φυσικά από τα εκατοντάδες φιλμ με μούμιες που είναι τόσο αγαπητά στο κοινό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αιγυπτιακών Αρχών, η μυστηριώδης μαύρη σαρκοφάγος, που βρέθηκε σε ανασκαφή κοντά στην Αλεξάνδρεια δίπλα σε μια αλαβάστρινη προτομή, άνηκε πιθανότατα σε ιερέα και όχι βασιλιά ή αυτοκράτορα, όπως εικαζόταν αρχικά.

Οι ανακοινώσεις αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν λόγο για κατάρες των Φαραώ, εξοργισμένες μούμιες που ζητούν εκδίκηση και άλλα… γραφικά, εν αναμονή του ανοίγματος της σαρκοφάγου που αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Εκτός από τα σενάρια τρόμου για το άνοιγμα της σαρκοφάγου, η ηλικία της οποίας ξεπερνά τα 2000 χρόνια, υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που… ονειρεύονται κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη, όπως τα υπολείμματα της σορού του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιας άλλης ιστορικής φιγούρας, που θα προσδώσει στην ήδη σημαντική ανακάλυψη ακόμα περισσότερη αίγλη.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΝΟΙΞΕΙ, ΜΑΥΡΟΙ, ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!