Έφτασε η Ώρα της Γης σε πάνω από 170 χώρες – Σε τι ωφελεί – Τι πέτυχε το 2015

Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 20:30 – 21:30 καλείσαι να πάρεις μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πάνω από 170 χώρες σε όλο τον πλανήτη ετοιμάζονται για την φετινή Ώρα της Γης. Πέρυσι, τα νούμερα ήταν εντυπωσιακά: 10.400 μνημεία σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα, 379.000 δράσεις για το περιβάλλον έγιναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης, 2,2 δισεκατομμύρια αναφορές του Earth Hour στο twitter… Στόχος φέτος είναι να σπάσουμε τα ρεκόρ, κάνοντας μια… ερωτική εξομολόγηση στον πλανήτη που αγαπάμε.

Δεν είναι βέβαια μόνο η μία ώρα, είναι το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνουμε και η δέσμευση που παίρνουμε για αλλαγές στη δική μας ζωή. Δηλώνουμε πως σεβόμαστε τις αντοχές του πλανήτη και πως είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε αυτόν τον πλανήτη ανέπαφο για τις επόμενες γενιές. Δες στο βίντεο τι πέτυχε η Ώρα της Γης 2015.

Πώς ξεκίνησε το κίνημα της Ώρας της Γης;

Ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.  Η Ώρα της Γης 2016 θα είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.

Τι πρέπει κανείς να κάνει;

Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα.

Δώσε φωνή στη Γη!

Ειδικά φέτος, μπορείς να δανείσεις το προφίλ σου στα κοινωνικά μέσα για λίγες μέρες στην Ώρα της Γης και να δώσεις έτσι φωνή στον πλανήτη μας! Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ.

Σε τι ωφελεί;

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.

Γιατί να συμμετέχω;

Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΕΘΝΗ, WWF, ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!