ΕΕ: Δεν συμφώνησαν στο 6ο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
10
Αύγουστος
Back

ΕΕ: Δεν συμφώνησαν στο 6ο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία

Παρά την αισιοδοξία, ούτε σήμερα κατάφεραν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων με το εμπάργκο στο πετρέλαιο να παραμένει το «αγκάθι».

Μέσα σε δυόμιση ώρες οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι συμφώνησαν ότι διαφωνούν εκ νέου και χρειάζονται επιπλέον χρόνο. Παρότι μέχρι εχθές το βράδυ φαινόταν ότι σήμερα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να κλείσει το πακέτο, οι Ούγγροι εμφανίστηκαν ζητώντας περισσότερες εγγυήσεις.

Επομένως, οι συζητήσεις συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα για να βρεθεί η κοινή γραμμή με τις χώρες που λαμβάνουν πετρέλαιο μέσω αγωγών να είναι στο προσκήνιο. Πάντως, η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι η Ουγγαρία κάνει το δικό της παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση ακόμη μία φορά. Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, μπορεί να φτάσουμε και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μέχρι να υπάρξει κατάληξη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!