δυτική-όχθη-ο-ισραηλινός-στρατός-σκότ-467808
ΚΟΣΜΟΣ | 16.01.2023 | 20:00

Δυτική Όχθη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 14χρονο Παλαιστίνιο

Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν σήμερα έναν 14χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις με τους κατοίκους της περιοχής, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.

Παλαιστίνιοι γιατροί επεσήμαναν ότι το αγόρι σκοτώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, κοντά στη Βηθλεέμ, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων της περιοχής — οι οποίοι πετούσαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων– και του στρατού. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν το 14χρονο αγόρι συμμετείχε στις ταραχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ, αφού Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Από την αρχή του έτους 13 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό ή Ισραηλινούς πολίτες στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από τον 1967.

Το περασμένο Σάββατο, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε έφοδο του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν «από πυρά της ισραηλινής κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Τζάμπα, στα νότια της Τζενίν» στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου τους. Σε σύντομη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση.