δυτική-όχθη-η-στιγμή-που-η-δημοσιογράφ-1019646
ΚΟΣΜΟΣ | 12.05.2022 | 09:56

Δυτική Όχθη: Η στιγμή που η δημοσιογράφος του Al Jazeera πέφτει νεκρή

Τις δραματικές στιγμές που η ς δημοσιογράφος του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, πέφτει νεκρή στην Δυτική Όχθη δημοσιέυσε χρήστης του twitter.

Σε ανακοίνωσή του το Al Jazeera ανέφερε ότι η Σιρίν Αμπού Άκλεχ δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι η δημοσιογράφος φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press”.

«Το Al Jazeera καταδικάζει αυτό το ειδεχθές έγκλημα που έχει στόχο να εμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης να επιτελέσουν το έργο τους», κατήγγειλε το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, ενώ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να θεωρήσει υπεύθυνες τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής για την σκόπιμη στοχοθέτηση και τον φόνο της Σιρίν».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, την Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.