Δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασία δίνει η PwC στους εργαζομένους - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
ευπαθείς ομάδες

Δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασία δίνει η PwC στους εργαζομένους

Η εταιρία παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών PwC ανακοίνωσε στο Reuters ότι θα επιτρέψει στο σύνολο των 40.000 υπαλλήλων της, που εξυπηρετούν τους πελάτες της, να εργάζονται εξ αποστάσεως και να ζουν μόνιμα οπουδήποτε επιθυμούν.

Ως εκ τούτου, η PwC γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες, που υιοθετούν τη μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία.

Άλλες μεγάλες λογιστικές εταιρίες όπως, η Deloitte και η KPMG, δίνουν επίσης στους εργαζομένους τους περισσότερες επιλογές για εργασία εξ αποστάσεως, μετά την πανδημία COVID-19.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια προσωπικού της PwC Γιολάντα Σιλς-Κόφιλντ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η εταιρία είναι η πρώτη που κατέστησε δυνατή την τηλεργασία για τους εργαζόμενους εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει. Το προσωπικό υποστήριξης της PwC και οι εργαζόμενοι της σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό και οι νομικές υπηρεσίες, που δεν συναντούν προσωπικά πελάτες, είχαν ήδη την επιλογή να εργάζονται πλήρως με τηλεργασία.

Οι εργαζόμενοι της PwC που επιλέγουν να εργαστούν με τηλεργασία θα έχουν την υποχρέωση να έρχονται στα γραφεία τους το πολύ τρεις ημέρες το μήνα για προσωπικές συναντήσεις, όπως οι σημαντικές συνεργασίες με την ομάδα εργασίας τους, οι επισκέψεις πελατών και οι συνεδρίες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Σιλς-Κόφιλντ.

«Έχουμε μάθει πάρα πολλά πράγματα στη διάρκεια της πανδημίας και η τηλεργασία, αν σκεφτούμε την εξέλιξη της ευελιξίας, αποτελεί το επόμενο φυσικό βήμα» σύμφωνα με την ίδια. «Αν είσαι ένας εργαζόμενος με καλό καθεστώς εργασίας, εργάζεσαι στην εξυπηρέτηση πελατών και επιθυμείς να εργαστείς εξ αποστάσεως, μπορείς. Τελεία», τόνισε η Σιλς-Κόφιλντ.

Ωστόσο, ο χώρος εργασίας επηρεάζει το επίπεδο της μισθοδοσίας, όπως είπε η ίδια. Οι εργαζόμενοι που θέλουν να εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση από έναν τόπο χαμηλότερου κόστους θα δουν το μισθό τους να μειώνεται, πρόσθεσε η Σιλς-Κόφιλντ.

Τον Ιούνιο, η PwC δήλωσε ότι θα προσλάβει 100.000 άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια σε θέσεις εργασίας που θα βοηθούσαν τους πελάτες να αναφέρουν τη διαφορετικότητα και το κλίμα. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 284.000 παγκοσμίως.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!