Δωδεκάχρονος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο σπίτι του (βίντεο)

Ένας νεαρός Αμερικανός φέρεται να είναι πλέον ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που προκάλεσε επιτυχώς πυρηνική αντίδραση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Open Source Fusor Research Consortium, μία ένωση ερασιτεχνών, αναγνώρισε το επίτευγμα του Jackson Oswalt από το Tennessee, όταν ο ίδιος ήταν 12 ετών, τον Ιανουάριο του 2018.

Ο εφευρετικός νεαρός είπε πως μετέτρεψε ένα παλιό δωμάτιο παιχνιδιών στο σπίτι των γονιών του σε πυρηνικό εργαστήριο, με εξοπλισμό αξίας 10.000 δολαρίων, που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό 50.000 Βολτ για να θερμάνει αέριο δευτέριο και να συντήξει τους πυρήνες, έτσι ώστε να απελευθερώσουν ενέργεια.

«Η αρχή της διαδικασίας ήταν απλά να μάθω τι έχουν κάνει άλλοι με τους αντιδραστήρες σύντηξής τους» είπε ο Jackson Oswalt στο Fox.

«Μετά από αυτό, έφτιαξα μια λίστα με τα εξαρτήματα που χρειαζόμουν. Τα πήρα κυρίως από το eBay και σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν ακριβώς αυτά που χρειαζόμουν. Οπότε έπρεπε να τα τροποποιήσω για να κάνω αυτά που έπρεπε να κάνω για το project μου».

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΠΙΤΙ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ, ΠΥΡΙΝΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!