Διώξεις σε έναν Βρετανό στρατιώτη για τις δολοφονίες της «Ματωμένης Κυριακής»

Ένας μόνο Βρετανός πρώην αλεξιπτωτιστής διώκεται για τον θάνατο δύο ανθρώπων στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, τον Ιανουάριο του 1972, κατά τη διάρκεια της «Ματωμένης Κυριακής», οπότε μέλη του 1ου Τάγματος του Βρετανικού Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών, με αποτελεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 15 να τραυματιστούν.

Η εισαγγελία της Βόρειας Ιρλανδίας έκρινε ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να ασκηθεί δίωση εναντίον του Στρατιώτη «F» – δεν κατονομάζεται – για τη δολοφονία δύο ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας τεσσάρων ανθρώπων.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελία, δεν προέκυψαν αρκετές αποδείξεις για άσκηση διώξεων κατά 16 ακόμη πρώην στρατιωτών, αλλά και δυο μελών του IRA.

Οι οικογένειες των θυμάτων εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τελικά διώκεται ένας μόνο Βρετανός στραυιώτης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΒΡΕΤΑΝΟ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!