Διώρυγα του Σουέζ: Ανατροπή στην προσπάθεια για αποκόλληση του τεράστιου πλοίου

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 29 Μαρτίου 2021 - 16:52
  • Comments Off

Διώρυγα του Σουέζ: Ανατροπή στην προσπάθεια για αποκόλληση του τεράστιου πλοίου

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Μαρτίου, το γιγαντιαίο «Ever Given» θα έχει αποκολληθεί και σταδιακά θα εξομαλυνόταν η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ, τα νέα που έρχονται από αυτόπτες μάρτυρες των προσπαθειών αποκόλλησης του πλοίου δεν είναι καλά. Ο καπετάνιος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Ithaki Warrior», Συμεών Ντόλλας μας ενημέρωσε ότι το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επανήλθε στην αρχική του θέση, δηλαδή στα αβαθή του καναλιού. Εικάζεται ότι τα ρυμουλκά μεγάλης ιπποδύναμης αδυνατούν να ξεκολλήσουν το καράβι και οι αρχές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του ξανά στην πλημμυρίδα.

Ο πλοίαρχος Συμεών Ντόλλας μας επισήμανε ότι όπως φαίνεται στον ηλεκτρονικό χάρτη το βαπόρι παραμένει στην ίδια θέση. «Χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από τους αρμόδιους, έχουμε καταλάβει και δει ότι η πρύμνη του Ever Given βρίσκεται στο σημείο που ήτα και το βράδυ της Κυριακής. Πιθανολογώ ότι περιμένουν ξανά την παλίρροια για να εντείνουν τις προσπάθειες». Στο σημείο «μηδέν», ξανά, λοιπόν; Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες ώρες για την έκβαση της κατάστασης στη διώρυγα του Σουέζ.

Να τονίσουμε ότι λίγο πριν από τις 12 ώρα Ελλάδας, δημοσιογραφικές πηγές από το Σουέζ ανέφεραν ότι οι κινητήρες του πλοίου είχαν αρχίσει να δουλεύουν και πάλι και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του «Ever Given» στην περιοχή Great Lakes. Οι ίδιες πηγές αλλά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι φαίνεται καθαρά πως η πρύμνη του «Ever Given» στράφηκε προς το άνοιγμα του καναλιού του Σουέζ. Στο μεταξύ, η αρχή διαχείρισης του καναλιού της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι το «Ever Given» έχει αρχίσει να πλέει με επιτυχία και το πρόβλημα έχει διορθωθεί έως και 80%.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι διεθνείς Αγορές πετρελαίου είχαν… προεξοφλήσει την αποκόλληση του πλοίου και κατέγραφαν πτώση οι τιμές των πετρελαίων: Το WTI 2,50% στα 9,50 δολάρια και η τιμή του Brent κατέγραφε πτώση 2% στα 63 δολάρια.

Πηγή: ethnos.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΠΛΟΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΑ.DEPT-A, ΣΟΥΕΖ, ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!