Διορίστηκαν οι πρώτοι 600 υπάλληλοι του νέου Μουσείου της Αμφίπολης!

*του Νίκου Ζαχαριάδη στο moufanet.gr

Στελεχωμένο και έτοιμο να λειτουργήσει, μόλις χτιστεί, είναι το μουσείο που πρόκειται να φιλοξενήσει τα ευρήματα των ανασκαφών στο λόφο Καστά, χάρη στην προνοητικότητα της κυβέρνησης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η υπεύθυνη Τάφου, κ. Παναγιωταρέα, με την νέα ιδιότητά της ως διευθύντρια του Μουσείου της Αμφίπολης, υποδέχθηκε στον χώρο της ανασκαφής το προσωπικό, ξεναγώντας το στους υποθετικούς χώρους της νέας του εργασίας.

Το Μουσείο της Αμφίπολης, πρόκειται να λειτουργήσει στα πρότυπα του αντίστοιχου Μουσείου της Ακρόπολης (βοηθάει και το γεγονός ότι έχουν τα ίδια αρχικά «ΜτΑ»), με ειδικευμένους υπαλλήλους από τη γειτονική περιοχή της Μεσσηνίας, πατρίδας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χάρη στην τύχη του οποίου έγινε αυτή η μοναδική αρχαιολογική ανακάλυψη.

Εντός των ερχόμενων ημερών, αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου μουσείου το οποίο προφανώς θα έχει κυκλικό σχήμα, ενώ προς το παρόν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να εκπαιδευτούν θα κινούνται σε έναν χώρο δίπλα στην ανασκαφή, οριοθετημένο από πέτρες και θα προμηθεύονται τα απαραίτητα από τις γειτονικές καντίνες.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα!)

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση