Δημοσκόπηση-προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στήσει ένα μεγάλο σόου πριν και μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς μολύνθηκε με κορονοϊό αλλά η περιπέτεια (;) της υγείας του μάλλον δεν συγκινεί τους Αμερικανούς. Σε νέες δημοσκοπήσεις, ο Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα σε πολιτείες που μπορεί να κρίνουν τις εκλογές.

Και το 2016, θα σκεφτεί κανείς, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πίσω σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι της Χίλαρι Κλίντον αλλά τελικά κέρδισε. Αφενός, το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ είναι… περίεργο. Και αφετέρου αυτές οι εκλογές εν μέσω κορονοϊού και με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει μόλις βγει από το νοσοκομείο, δεν μοιάζουν με καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει πλέον για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Νέες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters δείχνουν πως ο Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες, όπως το Ουισκόνσιν και την Πενσιλβάνια.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 5% στην Πενσιλβάνια. Ωστόσο, διαφορά αυτή είναι ίση με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Μπάιντεν πιστώνεται διαφορά 6 μονάδων στο Ουισκόνσιν. Και στις δύο πολιτείες, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βελτίωσε τη θέση του σε σύγκριση με τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η διαφορά ανάμεσα στον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του δεν είναι τόσο μεγάλη. Και επίσης στα ερωτήματα ποιος θα χειριζόταν καλύτερα τα ζητήματα της πανδημίας ή της οικονομίας, πάλι οι απαντήσεις είναι κοντά, με τον Μπάιντεν θα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στο ερώτημα για τον κορονοϊό και τον Τραμπ σε θέματα οικονομίας.

Οι δημοσκοπήσεις των Ipsos/Ρόιτερς έγιναν σε έξι πολιτείες: Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα. Οι πολιτείες αυτές ενδέχεται εν πολλοίς να κρίνουν ποιος θα κερδίσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις με μια ματιά

Ακολουθεί σύνοψη των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, που έγιναν μέσω του διαδικτύου, κατά πολιτεία. Συμπεριλαμβάνουν απαντήσεις από ορισμένους ψηφοφόρους που έχουν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων, κάτι ολοένα συχνότερο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ουισκόνσιν

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.
Το 50% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 41% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 13% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 601 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 29η Σεπτεμβρίου ως την 5η Οκτωβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Πενσιλβάνια

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 45%.
Το 51% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 41% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 46% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 2% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 605 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 29η Σεπτεμβρίου ως την 5η Οκτωβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Φλόριντα

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 47%.
Το 46% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, άλλο ένα 46% αντίθετα πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 41% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 3% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 586 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Αριζόνα

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 46%.
Το 47% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 44% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 49% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 3% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 565 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 17η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Μίσιγκαν

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 49%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.
Το 50% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 44% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 48% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 45% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 2% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 637 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Βόρεια Καρολίνα

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.
Θα ψηφίσει Τραμπ: το 47%.
Το 47% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 45% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Το 4% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.
Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 586 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΜΠΑΙΝΤΕΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!