Δήμαρχος βρήκε λύση για τους Ρομά – Προσέλαβε DJ και τους απομάκρυνε! (Διαβάστε πως)

Το θέμα των Ρομά έχει απασχολήσει έντονα πολλούς δημάρχους στη χώρα μας.

Όμως στο εξωτερικό, βρέθηκε λύση. Ο Δήμαρχος της πόλης Landen στο Βέλγιο, προσέλαβε έναν DJ για να παίζει δυνατά μουσική, ώστε να διώξει Ρομά που είχαν κατασκηνώσει στην πόλη του, η οποία βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες.

Τα 14 τροχόσπιτα έφτασαν την περασμένη Κυριακή και κατασκήνωσαν σε μια έκταση, ύστερα από συμφωνία που είχαν με τον ιδιοκτήτη της.

Ενώ ήταν προγραμματισμένο να φύγουν την περασμένη Τρίτη, αποφάσισαν να παραμείνουν περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να εκνευρίσουν το δήμαρχο της πόλης Gino Debroux, ο οποίος έβαλε έναν DJ να παίζει δυνατά μουσική, στα 95 db.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο πρακτορείο Reuters, «αυτή είναι μια βιομηχανική περιοχή και δεν έχει σχεδιαστεί για κάμπινγκ.»

Ο DJ άρχισε να παίζει το πρωί της Τετάρτης με πρώτο τραγούδι το Sultans of swing,των Dire straits όμως φαίνεται ότι έφτιαξε τη διάθεση των Ρομά που το έριξαν στο χορό.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο,» είπε ένας κάτοικος της κατασκήνωσης. «Είναι πολύ ωραίο που έστειλε ένα DJ για να μας παίξει μουσική».

Ο Debroux ανέφερε- πριν το σχέδιο ναυαγήσει- ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να πιέσει τους Ρομα να φύγουν, δέχεται όμως πλέον επικρίσεις τόσο μέσω των κοινωνικών δικτύων, όσο και μέσα από το κόμμα του για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΡΟΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!