Δήμαρχος διέταξε να ρίξουν ζάχαρη στους δρόμους για να… σταματήσουν τη γρουσουζιά!

Έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκε ο δήμαρχος τη Νόβα Ζαγόρα για να σταματήσει τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, και τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ενώ άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί, σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Έτσι, ο δήμαρχος της Νόβα Ζαγόρα, μιας πόλης 25.000 κατοίκων στην κεντρική Βουλγαρία, διέταξε να πασπαλίσουν με ζάχαρη τους κυριότερους δρόμους της περιοχής.

Και αν αναρωτιέστε πώς η ζάχαρη θα βοηθήσει στο να σταματήσουν τα τροχαία, η απάντηση είναι απλή… Θα διώξουν τη γρουσουζιά και την κακοδαιμονία από την πόλη, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο δήμαρχος!

Σημειώνεται ότι η δημόσια τηλεόραση BNT στο ρεπορτάζ της έδειξε τον ίδιο τον δήμαρχο να ρίχνει ζάχαρη σε ένα δρόμο, μια ενέργεια που τα μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν ως μια προσπάθεια εντυπωσιασμού ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Οι προλήψεις, αν και ταμπού την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχουν επανεμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία του δημάρχου πάντως καταδικάστηκε από την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

«Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στην αρχαία πεποίθηση ότι τα κακά πνεύματα θα εκδιωχθούν αν πασπαλίσουμε τους δρόμους με ζάχαρη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΖΑΧΑΡΗ


Αφήστε μια απάντηση