ΡΟΗ
προηγ επομ

Δήμαρχος νησιού παρακαλεί για λιγότερους τουρίστες

Κι όμως… υπάρχει ένα νησί που εκλιπαρεί τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες.

Το νησί αυτό είναι το Μάουι, το δεύτερο μεγαλύτερο της Χαβάης, στις ΗΠΑ που αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Αμερικανούς και όχι μόνο.

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή όση η… μισή Εύβοια, το Μάουι έχει πληθυσμό 145.000 κατοίκων, δηλαδή είναι ήδη αρκετά πυκνοκατοικημένο.

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού το νησί, που συνήθως έχει 12 μήνες το χρόνο τεράστια τουριστική κίνηση, ηρέμησε κάπως, και οι κάτοικοί του μπόρεσαν να χαρούν λίγο παραπάνω την ησυχία τους, και την τροπική όαση που το Μάουι συνιστά.

Έναν χρόνο μετά όμως οι τουρίστες επέστρεψαν, και μάλιστα σαν ορμητικό τσουνάμι, λόγω της πεπιεσμένης ζήτησης από τα λόκνταουν. Οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν επισκέπτες, χώρος δεν υπάρχει σε παραλίες και εστιατόρια, ενώ το προσωπικό στα καταστήματα και τους χώρους εστίασης απλώς δεν επαρκεί.

Έτσι ο δήμαρχος του Μάουι προέβη στην πρωτοφανή κίνηση (δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο θεσμικό εργαλείο σχετικά) να παρακαλέσει τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες στο νησί.

«Δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να τους πούμε στοπ, αλλά ζητούμε από όσους έχουν τη δύναμη αυτή να μας βοηθήσουν», δηλώνει ο δήμαρχος Μάικλ Βιτορίνο.

Η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που δεν έχει ανοίξει ακόμη πλήρως μετά τα λόκνταουν, λόγω των πολύ περιορισμένων υγειονομικών υποδομών της που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα κρούσματα που καταγράφονται.

Επιπλέον στην κοινή μνήμη των Χαβανέζων παραμένει η γνώση ότι τον πρώτο αιώνα από την άφιξη των λευκών εκεί, οι ασθένειες που έφεραν μαζί τους αποδεκάτισαν τον αυτόχθονα πληθυσμό σκοτώνοντας περίπου το 80% αυτού.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΝΗΣΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]