Δημ. Βουκουρεστίου: Δημοψήφισμα για την ευθανασία αδέσποτων σκύλων

Δημοψήφισμα για το θέμα της ευθανασίας χιλιάδων αδέσποτων σκύλων, δήλωσε ότι θα προκηρύξει 0 δήμαρχος Βουκουρεστίου Σορίν Οπρέσκου,  μετά το θάνατο τετράχρονου παιδιού, το οποίο την περασμένη εβδομάδα κατασπαράχθηκε από αδέσποτους σκύλους σε συνοικία της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων, αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν περίπου 1100 ανθρώπους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.Σύμφωνα με τον κ. Οπρέσκου, οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου θα έχουν ένα ερώτημα να απαντήσουν, αν συμφωνούν με αυτό το ακραίο μέτρο για τους αδέσποτους σκύλους.

«Κάνω αυτό που μου λένε οι πολίτες, γι’ αυτό πρέπει να αναλάβω γρήγορη και σωστή δράση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα με εξουσιοδοτήσει να ασκήσω πίεση στη Βουλή για να τροποποιήσει το νόμο για την προστασία των ζώων», ανέφερε ο κ. Οπρέσκου. συμπληρώνοντας ότι αρνείται να πιστέψει ότι οι νομοθέτες θα αγνοήσουν τη βούληση των πολιτών, παρόλο που το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου κάλεσε, στην αρχή της εβδομάδας, την κυβέρνηση να υιοθετήσει νόμο που θα επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων.

«Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενότητας και αλληλεγγύης. Θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ό,τι πουν οι πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Βουκουρεστίου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!