Δικαστήριο επιτρέπει την πληρωμή διατροφής τέκνου σε… πίτσες!

Νόμιμη έκρινε πριν λίγες μέρες δικαστήριο την κίνηση ενός διαζευγμένου να καταβάλλει τη διατροφή του παιδιού του όχι σε χρήματα αλλά σε…πίτσες.

Ο 50χρονος, ιδιοκτήτης πιτσαρίας σε ένα χωριό έξω από την Πάντοβα της Ιταλίας, βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου μετά από μήνυση που κατάθεσε η πρώην σύζυγός του, κατηγορώντας τον ότι δεν κατέβαλε, ως όφειλε, τη διατροφή για το παιδί τους.

Ο δικαστής όμως, έκρινε ότι ο άνδρας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να καλύψει την σχετική υποχρέωσή του, προσφέροντας πίτσες, καλτσόνε και άλλα φαγώσιμα από την επιχείρησή του που αντιστοιχούσαν στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως.

Το ζευγάρι χώρισε το 2002 και για κάποια χρόνια όλα κυλούσαν καλά, αφού ήταν και οι δύο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Το 2008 όμως ο 50χρονος, ο οποίος στο μεταξύ είχε ξαναπαντρευτεί και αποκτήσει άλλα τρία παιδιά, «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση.

Αποτέλεσμα ήταν να αδυνατεί να πληρώσει τα 400 ευρώ στην πρώην σύζυγό του που είχαν οριστεί ως διατροφή. Αντί αυτού όμως, πρόσφερε φαγητό, κάτι που κράτησε ως το 2010, όταν και αναγκάστηκε να κλείσει την πιτσαρία, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν, επίσης, στοιχεία ότι ο 50χρονος έβλεπε την κόρη του όποτε προβλεπόταν και τη βοηθούσε να αναπτύξει σχέσεις με την μητριά της και τα ετεροθαλή αδέρφια της, γεγονότα που επιβεβαίωσε και η μικρή.

Πηγή: news247.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΙΤΑΛΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΕΚΝΟΥ, ΠΙΤΣΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!