διάγγελμα-μπαίντεν-η-ρωσία-θα-εισβάλλ-849800
ΚΟΣΜΟΣ | 19.02.2022 | 00:07

Διάγγελμα Μπαίντεν: Η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία (βίντεο)

update 00:07

Πεπεισμένος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία δήλωσε κατά το διάγγελμά του στον Αμερικανικό λαό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.  Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε πληροφορίες και στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία». Πρόσθεσε δε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, η Ρωσία θα κτυπήσει το Κίεβο με 2,5 εκατ. αθώους κατοίκους, τις επόμενες ημέρες.

Συμπλήρωσε, πάντως, πως «δεν είναι αργά για διπλωματική λύση», ενόψει και της συνάντησης με τον Ρώσο ΥΠΕΞ στις 24/2 στην Ευρώπη, προειδοποιώντας της Ρωσία ότι αν εισβάλλει θα πληρώσει ακριβό τίμημα.




Νωρίτερα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, συζητεί αυτήν τη στιγμή με ηγέτες κρατών και διεθνών οργανισμών σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας και αμέσως μετά, στις 23:00 ώρα Ελλάδας, θα απευθύνει διαγγελμα μέσα από τον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ενημέρωσε πως ο κ. Μπάιντεν είναι ο οικοδεσπότης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία με τους ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.