Διαδραστικό: Δείτε τις επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη σε κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος

Αυτές οι δύο αρνητικές επιδράσεις είναι οι πιο βασικές και οι πιο εμφανείς, όμως η γλυκαντική ουσία βλάπτει κάθε όργανο και σύστημα του ανθρώπινου σώματος, οδηγώντας μακροπρόθεσμα σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός Beneden ανέπτυξε ένα διαδραστικό εργαλείο που παρουσιάζει αναλυτικά πώς επιδρά η ζάχαρη σε κάθε μέρος του σώματος και με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται η υπερκατανάλωση ζάχαρης.

Από τα προβλήματα στα νεφρά και το συκώτι μέχρι τη στυτική δυσλειτουργία και την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, το εργαλείο παρουσιάζει ξεχωριστά τις αρνητικές επιπτώσεις στους άντρες, στις γυναίκες και στα παιδιά.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο διαδραστικό εργαλείο.

Beneden tool

 

Αρχικά, επιλέγετε ανάμεσα σε άντρα, γυναίκα και παιδί (5 ετών) για να δείτε τις αντίστοιχες επιδράσεις.
Επιλέγετε στη συνέχεια το μέρος του σώματος που σας ενδιαφέρει ώστε να ενημερωθείτε για τις αρνητικές επιδράσεις της ζάχαρης αλλά και να δείτε μέσα από εικονογραφήσεις πώς αποτυπώνονται οι αλλοιώσεις.

Πηγή: onmed.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!