διαδηλώτρια-προσπάθησε-να-σπάσει-αυγ-624163
ΚΟΣΜΟΣ | 07.05.2019 | 09:44

Διαδηλώτρια προσπάθησε να σπάσει αυγό στο κεφάλι του Αυστραλού πρωθυπουργού

Επίθεση με αυγό από μια νεαρή διαδηλώτρια δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει των εκλογών της 18ης Μαϊου.

Η 25χρονη, που φορούσε σκούφο πλησίασε από πίσω τον Σκοτ Μόρισον και προσπάθησε να σπάσει ένα αυγό πάνω στο κεφάλι του, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ φρουροί όρμησαν πάνω της μέσα σε δευτερόλεπτα και την απομάκρυναν. «Έχουμε θέσει υπό κράτηση μια γυναίκα σε σχέση με ένα περιστατικό με τον πρωθυπουργό το πρωί», δήλωσε ο επιθεωρητής Σκοτ Ράσελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όλμπερι και πρόσθεσε ότι διενεργείται έρευνα για το συμβάν. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της διαδηλώτριας.

Σε πλάνα που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες στην εκδήλωση ο Σκοτ Μόρισον εικονίζεται να τρίβει το κεφάλι του, αφού το αυγό – που δεν έσπασε – περνά ξυστά από το κεφάλι του, πριν να προσφέρει βοήθεια σε μια γυναίκα, που έπεσε κάτω όταν η ασφάλεια επενέβη για να συλλάβει τη διαδηλώτρια, δείχνουν. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, διαβεβαίωσε η αστυνομία.

«Θα αντισταθούμε ακλόνητοι στους τραμπουκισμούς, είτε πρόκειται για ενέργειες αυτών των θρασύδειλων ακτιβιστών που δεν σέβονται κανέναν, είτε πρόκειται για ενέργειες συνδικαλιστών», ανέφερε ο Μόρισον μέσω Twitter μετά το συμβάν, ενώ ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιν Σόρτεν χαρακτήρισε την πράξη της νεαρής «απαράδεκτη» και έκανε λόγο για «αισχρή συμπεριφορά» από πλευράς της.

Η νεαρή είπε σε δημοσιογράφους ότι η επίθεσή της κατά του Μόρισον «μιλάει από μόνη της», ενώ αναφέρθηκε στη νήσο Μάνους, στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπου η Αυστραλία διατηρεί κέντρα κράτησης προσφύγων εδώ και χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian. Αυτό ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας στην Αυστραλία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τον Μάρτιο, έφηβος έσπασε αυγό πάνω στο κεφάλι αμφιλεγόμενου ακροδεξιού βουλευτή που διατεινόταν πως για το μακελειό σε δύο τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας φταίει η πολιτική της χώρας αυτής όσον αφορά τη μετανάστευση.