der-spiegel-τριψήφιος-αριθμός-ουκρανικών-απωλ-1008951
ΚΟΣΜΟΣ | 20.01.2023 | 22:05

Der Spiegel: Τριψήφιος αριθμός ουκρανικών απωλειών καθημερινά, σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel επισημαίνονται οι ανησυχίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τις απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στις μάχες εναντίον της Ρωσίας στην πόλη Μπαχμούτ.

Ο ουκρανικός στρατός χάνει τριψήφιο αριθμό στρατιωτών καθημερινά, ανέφεραν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND) σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που έχει λάβει.

Η BND προειδοποίησε ότι η κατάληψη του Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις θα έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προελάσεις. Το περιοδικό Spiegel αναφέρει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τους στρατιώτες του στο Μπαχμούτ σαν κρέας για τα κανόνια.

Οι δυνάμεις που πολεμούν για λογαριασμό της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, την Κλισιίφκα, έναν μικρό οικισμό νότια της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.