«Δεν θα σε ξαναπιέσω να παντρευτείς»: Κινέζα μητέρα έβαλε αγγελία για να βρει το γιο της

Αγγελία στο πρωτοσέλιδο εφημερίδας έβαλε μητέρα στην Κίνα εκλιπαρώντας τον γιο της να επιστρέψει στο σπίτι για να περάσουν μαζί τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, με μια πολύ δημόσια υπόσχεση ότι δεν θα τον ξαναπιέσει να παντρευτεί.

«Πενγκ, σου τηλεφώνησα πολλές φορές, αλλά δεν απάντησες», γράφει το μήνυμα στην πρώτη σελίδα της Chinese Melbourne Daily, εφημερίδα της Μελβούρνης. «Ισως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις το μήνυμά μου. Η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα σε ξαναπιέσουν ποτέ να παντρευτείς. Σε παρακαλούμε, έλα στο σπίτι για το νέο έτος! Με αγάπη, η Μαμά».

Για πολλούς νέους Κινέζους που ζουν στις πόλεις, οι διακοπές για το νέο έτος, που αρχίζουν εφέτος στις 31 Ιανουαρίου, είναι μια ευκαιρία να επισκεφθούν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτή η περίοδος των εορτών έχει επίσης βαπτιστεί «εποχή της πίεσης για γάμο». Σε τέτοιο βαθμό που απελπισμένοι νέοι προσλαμβάνουν ξένους για να παραστήσουν τους συντρόφους τους στη διάρκεια των διακοπών στο πατρικό τους. Κάποια κινεζικές ιστοσελίδες προσφέρουν πλαστούς φίλους επ’ αμοιβή.

«Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι ο γιος μας είναι ασφαλής, και ότι θα επιστρέψει στο σπίτι για τις διακοπές, επειδή αυτές οι οικογενειακές στιγμές είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς», είπαν οι γονείς του Πενγκ, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία μετά τις σπουδές του εκεί.

Η μικρή αγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 14 Ιανουαρίου, έγινε αμέσως θέμα στις κινεζικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ οι περισσότεροι σχολιαστές στο Sina Weibo, το πιο δημοφιλές microblog της χώρας, εξέφρασαν την συμπάθειά τους για τον Πεγκ, άλλοι τον επέκριναν για έλλειψη στοργής προς τους γονείς του. Πολλοί υπέθεσαν ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος .

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΑ, CHINESE MELBOURNE DAILY, ΚΙΝΕΖΑ ΜΗΤΕΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!