Δείτε πόσοι είμαστε στο Facebook – Τα έσοδα και οι αριθμοί

Τα οικονομικά του αποτελέσματα καθώς και στοιχεία για τους χρήστες του δημοσίευσε το Facebook και οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί.

Το Facebook έχει πληθυσμό παρόμοιο με τον πληθυσμό της Κίνας, δηλαδή περίπου 1.35 δισεκατομμύρια χρήστες.

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό που είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

Ο αριθμός που ανακοίνωσε το Facebook αναφέρεται στους μοναδικούς χρήστες και η διαφορά του από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι χαώδης.

Συγκεκριμένα το Twitter είχε ανακοινώσει 284 εκατομμύρια χρήστες και δεν προλαβαίνει να φτάσει το Facebook που καλπάζει με 29% ετήσια αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών που μπαίνουν στο Facebook από το κινητό τηλέφωνο και ανέρχεται στα 703 εκατομμύρια χρήστες.

Έσοδα

Το 64% των εσόδων του Facebook προέρχεται από τις διαφημίσεις ενώ το 66% προέρχεται από τις φορητές συσκευές (κινητά, tablet).

Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσε και το Instagram που ανήκει στο Facebook. Σε ορισμένες αγορές, το Instagram παρουσιάζει αύξηση 100% σε νέους ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Instagram οι χρήστες παραμένουν στο site κατά μέσο όρο 21 λεπτά βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο.

Εκτός από το Instagram, το Facebook εξαγόρασε πρόσφατα και την υπηρεσία WhatsApp για 22 δισεκατομμύρια δολάρια όμως η υπηρεσία δεν συμβάλει ακόμα στα έσοδα του site.

ΚΟΣΜΟΣ, FACEBOOK, ΧΡΗΣΤΕΣ, ΕΣΟΔΑ, ΑΡΙΘΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!